Translate

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Κατέβασμα Τραγουδιών από YouTube
 σε Mp3 (320Kbps)..

Αναμφίβολα το YouTube είναι το κορυφαίο μέσο για να δούμε τα βίντεο όλου του κόσμου. Εκτός από βίντεο, το YouTube χρησιμοποιείται και για μουσική. Στον οδηγό θα δείξουμε τα καλύτερα νέα εργαλεία για να κάνουμε με εύκολο τρόπο το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3, και μάλιστα στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα.
Τι συνέβη με το ClipConverter.cc
Το ClipConverter.cc είναι πιθανώς μια από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες για να κατεβάσουμε τα βίντεο του YouTube.
Ωστόσο, κάποια στιγμή τα τελευταία δύο χρόνια, το ClipConverter.cc σταμάτησε τη λειτουργία της μετατροπής σε Mp3 από τα μουσικά βίντεο οποιουδήποτε είδους.
Ό,τι προσπάθεια και αν κάνουμε στο εργαλείο του site, θα εισπράξουμε μόνο το μήνυμα: "Το ClipConverter δεν είναι διαθέσιμο για βίντεο που περιέχουν μουσική".
Η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι το YouTube διαμέσου της μητρικής του εταιρείας Google / Alphabet, ή κάποιος οργανισμός όπως το RIAA, απείλησαν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον του ClipConverter.cc.
Πιθανολογούμε λοιπόν ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν υποστηρίζει το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3.
Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις παρόμοιες του ClipConverter, με το ίδιο ή ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο λειτουργικότητας.
Γιατί είναι σημαντικά τα 320 Kbps..
Όσοι από εμάς χρησιμοποιούμε συχνά τα αρχεία Mp3, θα έχουμε αντιληφθεί ότι η διαφοροποίηση στο αρχείο του ίδιου τραγουδιού, μπορεί να μας δώσει εντελώς διαφορετικές ποιότητες. Ενδέχεται το ένα αρχείο να έχει ποιότητα CD και το άλλο να μην ακούγεται.
Ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα του ήχου είναι το ποσοστό συμπίεσης που επιλέγεται κατά τη δημιουργία του αρχείου Mp3. Δεν θα εισέλθουμε σε λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος Mp3, καθώς είναι περίπλοκο θέμα.
Μπορούμε ωστόσο, να δούμε όλα όσα θέλουμε να γνωρίζουμε για το MP3 στον ακόλουθο οδηγό:
Παρ' όλα αυτά, είναι αρκετό να γνωρίζουμε ότι η ποιότητα Mp3 είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον ρυθμό μετάδοσης (bitrate) του αρχείου, το οποίο μετράται σε kilobits ανά δευτερόλεπτο (Kbps).
Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των Kbps, τόσο λιγότερες συχνότητες κόβονται, και τόσο υψηλότερη είναι η ποιότητα Mp3, αλλά και μεγαλύτερο το μέγεθος του αρχείου.
Μπορούμε να εντοπίσουμε το bitrate στα περισσότερα αρχεία Mp3, κάνοντας δεξί κλικ στο αρχείο, επιλέγοντας "Ιδιότητες" και στη συνέχεια πατώντας στις “Λεπτομέρειες”.
Οι συνήθεις ποιότητες του Mp3..
Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά μια πρόχειρη κλίμακα με τις πιο συνήθεις ποιότητες του Mp3:
48kb/s: Είναι περίπου σαν τον ήχο που ακούγαμε κάποτε από ένα φορητό ραδιόφωνο ΑΜ, και χρησιμοποιείται κυρίως για την απόδοση ομιλίας. Πιο άχρηστη πεθαίνεις.
96kb/s: Άλλη μία χαμηλή ποιότητα ακατάλληλη για μουσική. Θα βρούμε αυτή τη συμπίεση κυρίως στις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας 3G, για τη μεταφορά φωνής με χαμηλή χρήση δεδομένων.
128kb/s: Είναι ο πιο κοινός τύπος Mp3. Η ποιότητα του ήχου δεν είναι η καλύτερη, αλλά είναι αποδεκτή και ακούγεται. Ιδίως αν διαθέτουμε χαμηλής ποιότητας ηχεία και ακουστικά ή χαμηλές προσδοκίες.
192kb/s: Πλησιάζει κάπως την ποιότητα των CD και είναι αρκετά καλή για να ακούσουμε τη μουσική μέσα από ένα smartphone, mp3 player, ή ηχεία υπολογιστή. Μπορεί να μην ικανοποιήσει λάτρεις του ήχου με ακριβό εξοπλισμό Hi-Fi. Εδώ που τα λέμε, πολλοί audiophile δεν είναι ικανοποιημένοι ούτε με την ποιότητα του CD, και προτιμούν το βινύλιο.
320kb/s: Είναι ό,τι πιο κοντινό σε ποιότητα CD, που ωστόσο απαιτεί άριστο ηχητικό σύστημα και καλή ακοή για να αντιληφθούμε την οποιαδήποτε διαφορά. Ωστόσο, τα αρχεία 320Kbps έχουν το μεγαλύτερο δυνατό μέγεθος, όπου ένα τραγούδι κανονικής διάρκειας θα απαιτήσει 8-10MB.
Υπάρχουν επίσης και κάποιες άλλες επιλογές ποιότητας, συμπεριλαμβανομένης της συμπίεσης μεταβλητού bitrate (VBR). Σε κάθε περίπτωση, τα αρχεία Mp3 στα 320Kbps έχουν την καλύτερη ποιότητα ήχου.
Η πραγματική ποιότητα των κομματιών και η απάτη των 320 Kbps..
Οι ιστοσελίδες που μας δίνουν τη δυνατότητα να μετατρέψουμε τα βίντεο του YouTube σε Mp3, γνωρίζουν πως τα 320Kbps είναι το κρισιμότερο χαρακτηριστικό που θα προσελκύσει τους περισσότερους χρήστες.
Έτσι, οι περισσότερες υπόσχονται ότι το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube θα είναι στα 320Kbps. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις αυτή η υπόσχεση είναι παραπλανητική.
Αυτό που κάνουν είναι να παίρνουν Mp3 χαμηλότερης ποιότητας, πχ 128Kbps, και με τεχνητό τρόπο ανεβάζουν το bitrate στα 320Kbps, με μια διαδικασία που ονομάζεται upsampling.
Περισσότερα για την απάτη με το 320Kbps Upsampling και την πραγματική ποιότητα Mp3 της μουσικής μας, μπορείτε να τα δείτε σε παλαιότερο οδηγό:
Πώς ελέγξαμε την ποιότητα Mp3..
Είναι αλήθεια ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πάρα πολλά online εργαλεία για το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3.
Για να καταλήξουμε στα καλύτερα, αναγκαστήκαμε να δοκιμάσουμε μια ντουζίνα εξ αυτών. Στη συνέχεια κάναμε φασματογραφική ανάλυση στα Mp3 που μας δίνουν.
Αυτός ο εξειδικευμένος και πλέον αξιόπιστος έλεγχος της ποιότητας των τραγουδιών επιτυγχάνεται από δύο εξαιρετικά προγράμματα. Πρόκειται για το Audacity και το Spek-Acoustic Spectrum Analyser, ανοικτού κώδικα αμφότερα.
Για την αναλυτική παρουσίαση και τις λειτουργίες τους, μπορείτε να ανατρέξετε στον παλαιότερο οδηγό που υποδείξαμε προηγουμένως.
Για τις δοκιμές του οδηγού επιλέξαμε έξη μουσικά βίντεο στα 1080p. Τα τρία ήταν μικρής διάρκειας έως πέντε λεπτά, και η επιλογή περιλάμβανε διαφορετικά είδη μουσικής.
Επιπλέον, για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα στο κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3, επιλέξαμε και τρία μουσικά βίντεο στα 1080p, με remix κομματιών tech-house μουσικής, που το καθένα είχε διάρκεια λίγο παραπάνω από μια ώρα.
Η σημασία της επιλογής του βίντεο..
Ακόμη και με τις πιο ειλικρινείς υπηρεσίες που δεν παραπλανούν, πρέπει να θυμόμαστε ότι το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3 με πραγματική ποιότητα 320Kbps εξαρτάται και από τα βίντεο.
Τα περισσότερα που είναι διαθέσιμα σε 1080p ενδέχεται να έχουν πλήρη ποιότητα ήχου, όχι όμως όλα ανεξαιρέτως.
Επιπλέον, αν ένα video είναι 240p, και στα 320Kbps να το κατεβάσουμε, η ποιότητα δεν θα είναι καλύτερη από την επιλογή των 128Kbps, ή ακόμα και χαμηλότερη.
Ωστόσο, η πικρή αλήθεια είναι, ότι και τα 1080p βίντεο ενδέχεται να έχουν μια μέση ποιότητα ήχου. Παρόλο που η εικόνα θα είναι σίγουρα υψηλής ανάλυσης, δεν είναι βέβαιο ότι το ίδιο συμβαίνει και με τον ήχο.
Το YouTube δεν μας παρέχει κανέναν τρόπο για να δούμε την πραγματική ποιότητα ήχου ενός βίντεο. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για υπηρεσία με βίντεο, και όχι για ιστοσελίδα με μουσική.
Ως εκ τούτου, αν θέλουμε την υψηλότερη ποιότητα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το πώς θα επιλέξουμε τα βίντεό μας.
Μία από τις καλύτερες ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε τα μουσικά βίντεο από το επίσημο κανάλι του μουσικού συγκροτήματος, πάντα σε ανάλυση 1080p και άνω.
Τα online εργαλεία..
Το καλύτερο ίσως χαρακτηριστικό των online εργαλείων, είναι ότι δεν χρειάζεται να χάσουμε χρόνο κάνοντας αρχικά μια εγγραφή στην ιστοσελίδα. Ούτε να κατεβάσουμε κάποιο πρόγραμμα.
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι η επικόλληση της διεύθυνσης (URL) του βίντεο στο YouTube που θέλουμε να μετατρέψουμε.
Όμως, όπως θα δούμε στη συνέχεια, στις περισσότερες των περιπτώσεων θα επιβεβαιωθεί το παραπλανητικό της υπόθεσης, όπου είναι άνθρακες ο θησαυρός για όσους επιζητούν υψηλή ποιότητα.
Dirpy - Η υψηλότερη δυνατή ποιότητα..
Το Dirpy είναι ίσως το καλύτερο εργαλείο και από τα ελάχιστα που αποδίδει πραγματική ποιότητα Mp3, τουλάχιστον σε 256Kbps. Επιπλέον διαθέτει προηγμένο DVR για εγγραφή όλων των streaming video.
Η υπηρεσία είχε κλείσει στις 7 Νοεμβρίου του 2010, γιατί οι σχεδιαστές δεν είχαν τους πόρους για να συνεχίσουν να παρέχουν τις δωρεάν και εξαιρετικές λειτουργίες του εργαλείου.
Ελπίζουμε αυτή η επανεμφάνιση του Dirpy να συνοδευτεί με απρόσκοπτη πλέον παρουσία και εξέλιξη, καθότι προσφέρει πολύ καλή μετατροπή στο κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3.
Παράλληλα διατίθεται και desktop εφαρμογή που βρίσκεται σε beta, για την οποία θα αναφερθούμε στη συνέχεια.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά με το Dirpy. Eκείνο που αρχικά πρέπει να κάνουμε είναι να αντιγράψουμε το link του YouTube. Στη συνέχεια κάνουμε επικόλληση στο σχετικό πεδίο του εργαλείου, πατώντας μετά στο "dirpy!".
Στην επόμενη καρτέλα που θα εμφανιστεί δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε την υψηλότερη ποιότητα του Mp3 στα 320 kb/s. Κατόπιν πατάμε το “Record Audio”, όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.
Προαιρετικά, μπορούμε επίσης να επεξεργαστούμε τον τίτλο του κομματιού και το όνομα του καλλιτέχνη, πριν πατήσουμε το Record.
Επίσης μπορούμε να επιλέξουμε ένα συγκεκριμένο τμήμα του βίντεο για να το μετατρέψουμε σε Mp3 (π.χ από 0:05 έως 1:34).
Αν χρησιμοποιούμε στον browser κάποιο πρόσθετο τύπου Adblock, θα εμφανιστεί μία μικρή ειδοποίηση ότι η λήψη θα ξεκινήσει σύντομα.
Πατάμε απλά στο "close", και περιμένουμε λίγο για να πραγματοποιηθεί το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3.
Αν δεν έχουμε Adblock, η καρτέλα που θα εμφανιστεί θα έχει διάφορες παραπλανητικές ομολογουμένως ενδείξεις, που είναι καθαρά διαφημιστικές. Όπως αναφέραμε, πρέπει να έχουν κάποια έσοδα οι άνθρωποι για να μπορέσουν να συνεχίσουν.
Ωστόσο, ας τις αποφύγουμε πατώντας πάλι στο “close”. Στη συνέχεια η μετατροπή και λήψη του Mp3, θα πραγματοποιηθεί σύντομα στον προκαθορισμένο φάκελο που έχουμε ορίσει στον υπολογιστή μας.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι ενώ είχε δημοσιευθεί ο οδηγός, διαπιστώσαμε ότι αίφνης η Google διαμέσου του Chrome και Firefox, και για τους αυτονόητους λόγους, θεωρεί το εργαλείο επικίνδυνο. Ενδεχομένως οι παραπλανητικές διαφημίσεις μέσα στην ιστοσελίδα να ευθύνονται για αυτό.
Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει προς το παρόν με τους κλώνους του Chrome όπως o ταχύτατος Brave, αλλά και με τον Edge της Microsoft. Η δικιά μας αίσθηση και λόγω προσωπικής εμπειρίας είναι ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.
Ωστόσο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την Desktop έκδοση του εργαλείου που αναφέρουμε στον οδηγό.
Κατά την διαδικασία της μετατροπής ίσως εμφανίσει ένα μήνυμα για “script error”. Αυτό οφείλεται γιατί βρίσκεται σε beta έκδοση. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πατήσουμε μερικές φορές το ‘Yes”.
Τελέσματα της φασματογραφικής ανάλυσης..
Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα Mp3 του Dirpy παρουσίασαν θετική οπτική απεικόνιση και στα δυο εργαλεία φασματογραφικής ανάλυσης.
Μια από τις αρκετές παρόμοιες απεικονίσεις ήταν και η παρακάτω εικόνα. Μας δείχνει ότι οι συχνότητες μεταξύ 0Hz και 20.000Hz αναλύονται σωστά.
Η αποκοπή των υψηλών συχνοτήτων μεταξύ 20 και 24kHz, σημαίνει ότι το Mp3 έχει ποιότητα κοντά στα 320Kbps.
Μετατρέποντας το ίδιο βίντεο του YouTube σε 256Kbps, παρατηρούμε ότι έχουν μειωθεί οι συχνότητες. Συμπεριλάβαμε τα 256kbps γιατί θεωρείται υψηλή ποιότητα, που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα Mp3 διαφόρων καταστημάτων, όπως για παράδειγμα το Amazon.
Εάν μειώσουμε περισσότερο το bitrate, θα δούμε ότι αυτό επιβεβαιώνεται με μια αξιοσημείωτη διαφορά στη φασματική ανάλυση των 192Kbps.
Ακόμη περισσότερο στα 160Kbps...
...και στα 128Kbps.
Η φασματογραφική ανάλυση λοιπόν αποδεικνύει δύο πράγματα.
Πρώτον, ότι μπορούμε να βρούμε πραγματική ποιότητα 320Kbps στο YouTube σε συγκεκριμένα βίντεο, και δεύτερον, ότι το Dirpy είναι το σωστό εργαλείο για να κατεβάσουμε τα Mp3 με την καλύτερη δυνατή ποιότητα 320Kbps.
Σε γενικές γραμμές είναι καλό να θυμόμαστε ότι στις περιπτώσεις που το φασματογράφημα δείχνει αποκοπή μεταξύ 16 και 19kHz, σημαίνει ότι η ποιότητα των MP3 θα κυμαίνεται από 128 έως 192Kbps.
Χοντρικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι εξισώσεις στα δημοφιλή bitrate σε ό,τι αφορά την αποκοπή τους είναι οι εξής:
1.            11kHz = 64 kbps
2.            16 kHz = 128 kbps
3.            19khz = 192Kbps
4.            20khz / 22khz = 256Kbps / 320Kbps
Το έξυπνο bookmarklet του Dirpy..
Το Dirpy προσφέρει έναν έξυπνο τρόπο για να υλοποιήσουμε πολύ πιο γρήγορα και με αυτοματοποιημένο τρόπο το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3.
Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να σύρουμε με το ποντίκι την πράσινη ένδειξη “bookmarklet" πάνω στη γραμμή σελιδοδεικτών του browser που χρησιμοποιούμε.
Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να κάνουμε αντιγραφή και επικόλληση των URL του YouTube.
Με ένα πάτημα στο bookmarklet, το οποίο μπορούμε να το ονομάσουμε και όπως θέλουμε, θα επιτυγχάνουμε πολύ πιο γρήγορα το κατέβασμα των τραγουδιών από YouTube σε Mp3.
Η desktop έκδοση του Dirpy (beta)..
Όπως αναφέραμε στην αρχή, το εξαιρετικό εργαλείο προσφέρει και μία portable έκδοση για τα Windows χωρίς καθόλου διαφημίσεις, η οποία όμως βρίσκεται σε beta.
Συνήθως οι εκδόσεις αυτής της μορφής βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης και εμφανίζουν κάποια προβλήματα κατά τη λειτουργία τους.
Ωστόσο, στις δοκιμές μας διαπιστώσαμε ότι το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube βίντεο με φυσιολογική διάρκεια, έχει το ίδιο καλά αποτελέσματα στην ποιότητα του Mp3.
Δυστυχώς το Dirpy και στις δυο μορφές του, αδυνατεί να υλοποιήσει τη μετατροπή και λήψη των remix κομματιών, που έχουν διάρκεια πάνω από μισή ώρα.
Υπέρ..
Κατέβασμα τραγουδιών από YouTube στην καλύτερη ποιότητα από όλα τα εργαλεία του οδηγού
Διαθέτει Βookmarklet για αυτοματοποιημένη προσθήκη των URL χωρίς αντιγραφή και επικόλληση
Υποστηρίζει και άλλα site με βίντεο εκτός του YouTube, όπως Vimeo, Dailymotion κλπ.
Επιτρέπει τη δημιουργία ετικετών ID3
Διαθέτει μετατροπή σε Mp3 ένα τμήμα του βίντεο
Διαθέτει portable έκδοση για τα Windows.
Κατά..
Είναι αδύνατο το κατέβασμα τραγουδιών που έχουν μεγάλη διάρκεια
Εμφανίζει διαφημιστικές σελίδες
Δεν περιλαμβάνει όλες τις υποστηριζόμενες υπηρεσίες
Τι να αποφύγετε: MP3Fiber και άλλες γνωστές υπηρεσίες..
Όπως προείπαμε, δοκιμάσαμε περισσότερες από δώδεκα υπηρεσίες και εφαρμογές, που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε ποιότητα 320Kbps. Δυστυχώς πρόκειται για παραπλάνηση, που απέχει πολύ από την αλήθεια.
Κάτι τέτοιο αποδεικνύεται αν ρίξουμε μια ματιά στο φασματογράφημα του MP3Fiber, που είναι ένα από τα πιο γνωστά στο κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube.
Η παρακάτω εικόνα είναι η φασματική ανάλυση του Mp3 με την υποτιθέμενη επιλογή 320Kbps. Παρατηρούμε ότι σχεδόν όλες οι συχνότητες άνω των 16 kHz έχουν χαθεί. Συγκρίνετε αυτό το αποτέλεσμα με την επιλογή 320Kbps του Dirpy.
Η επιλογή 256Kbps του MP3Fiber είναι ταυτόσημη με την επιλογή 320Kbps.
Η επιλογή 128Kbps είναι και χειρότερη από 320Kbps και 256Kbps.
Εν κατακλείδι, αν επιλέξουμε κάποια ποιότητα ανώτερη από 128Kbps στο MP3Fiber, το μόνο που "κερδίζουμε" είναι η υπερφόρτωση του αποθηκευτικού μας χώρου, χωρίς απολύτως καμία αύξηση στην ποιότητα.
Πρέπει να αναφέρουμε λοιπόν ότι είχαμε παρόμοια αποτελέσματα με όλες τις παρακάτω υπηρεσίες και εφαρμογές:
1.            DVDVideoSoft το Free YouTube to MP3 Converter
2.            flvto.biz YouTube Downloader για Win10
3.            listentoyoutube.com
4.            theyoump3.com
5.            vidtomp3.com
6.            vubey.yt
7.            youtube-mp3.org
8.            youtubeinmp3.com
9.            youtubemultidownloader.com
10.          ytmp3.cc
Σε όλες ανεξαιρέτως, τo φασματογράφημα μας παράπεμψε ευθέως σε upsample, με ποιότητα 128Kbps και μέγεθος αρχείου πολύ μεγαλύτερο. Έτσι, αν σας ενδιαφέρει η ποιότητα των 320Kbps, αποφύγετε αυτές τις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές.
Το καλύτερο δωρεάν Desktop εργαλείο..
Παρ' όλα αυτά κάποια online εργαλεία, παρά τις ψευδείς υποσχέσεις, ίσως να παραμένουν βολικά για αρκετούς χρήστες που δεν τους ενδιαφέρει η ποιότητα.
Αν μη τι άλλο, απαιτούν ελάχιστο χρόνο και εύκολες κινήσεις για να υλοποιηθεί το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube.
Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν μας επιτρέπουν να κατεβάσουμε μαζικά και ταυτόχρονα πολλά τραγούδια ή ολόκληρες playlist.
MediaHuman YouTube to MP3..
Το Μediahuman είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που δεν φημίζεται για την υψηλότερη δυνατή ποιότητα, αλλά για τις πολλές και εξαιρετικές δυνατότητες στο ταυτόχρονο κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube.
Η μικρή εφαρμογή διαθέτει αυτοματισμούς και ταχύτατες λήψεις, τα οποία είναι χαρακτηριστικά που τα συναντάμε μόνο σε πληρωμένα προγράμματα.
Μια από τις καλύτερες δυνατότητές του είναι ότι μετατρέπει και κατεβάζει μονομιάς όλα ανεξαιρέτως τα κομμάτια μιας playlist. Μάλιστα, το κάνει με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο.
Επιπλέον, είναι ιδανικό αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε στον σκληρό, σε USB stick, ή σε μια κάρτα SD, τις playlist του Spotify και των άλλων παρόμοιων συνδρομητικών υπηρεσιών.
Συνεχείς ενημερώσεις και εξελληνισμένο περιβάλλον..
Το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3, γίνεται εντελώς δωρεάν με τον πιο αυτοματοποιημένο τρόπο, σε πλήρως εξελληνισμένο και εύκολο περιβάλλον.
Από προσωπική εμπειρία με το εξαιρετικό και μικρό δωρεάν πρόγραμμα, έχουμε παρατηρήσει ότι κάνει ενημερώσεις απρόσκοπτα σχεδόν κάθε εβδομάδα.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα επιτρέψει στην Google να το "καπελώσει" με κάποια αναβάθμιση, εμποδίζοντας τη λειτουργία του, όπως συνήθως γίνεται με τα περισσότερα σχετικά προγράμματα.
Το πρόγραμμα εκτός από Windows, είναι διαθέσιμο για Ubuntu και Mac, και μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.
Μαζικό κατέβασμα των playlist..
Η εξαιρετική εφαρμογή εκτός των άλλων, αποθηκεύει απευθείας τις playlist με το αρχικό τους όνομα. Έτσι δεν χρειάζεται να το κάνουμε χειροκίνητα.
Όταν ανοίξουμε το MediaHuman, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιγράψουμε τη διεύθυνση (url) που αντιστοιχεί στην playlist που επιλέξαμε.
Αυτόματες λήψεις με ένα κλικ..
Αμέσως μετά βλέπουμε ότι η εφαρμογή έχει αυτόματα αντιληφθεί ότι κάναμε αντιγραφή το link της playlist στο YouTube.
Πατώντας στο εικονίδιο "Επικόλληση διεύθυνσης" και κάνοντας κλικ κατόπιν στο κάθετο βελάκι που βλέπουμε στην εικόνα, θα ξεκινήσει το μαζικό κατέβασμα Mp3 στον σκληρό μας δίσκο.
Αν θέλουμε, μπορούμε να καταστήσουμε περιττές τις κινήσεις που μόλις είδαμε, και να κάνουμε ακόμη πιο αυτοματοποιημένο το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube.
Αυτό το επιτυγχάνουμε πατώντας στο εικονίδιο των ρυθμίσεων κάτω αριστερά, και επιλέγοντας την αυτόματη προσθήκη και το αυτόματο κατέβασμα, που παρατηρούμε στην εικόνα.
Από κει και μετά, είτε με μια απλή αντιγραφή του URL, είτε με σύρσιμο (Drag n Drop) των link μέσα στην καρτέλα της εφαρμογής, θα ξεκινάνε αυτόματα και διαδοχικά οι πολλαπλές λήψεις.
Επιπλέον, μπορούμε να καθορίσουμε πού ακριβώς θέλουμε να αποθηκευτούν οι λίστες αναπαραγωγής των Mp3. Αυτό γίνεται μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, που βρίσκονται στο σχετικό εικονίδιο.
Μόλις τελειώσει το κατέβασμα Mp3, η εφαρμογή θα μας ειδοποιήσει με ήχο. Την ίδια ακριβώς διαδικασία θα δούμε για όλες ανεξαιρέτως τις λίστες αναπαραγωγής ή τα μεμονωμένα κομμάτια.
Τα αποτελέσματα της φασματογραφικής ανάλυσης..
Σε όλες τις περιπτώσεις τα Mp3 του Mediahuman θα μας αποδώσουν ποιότητα μεταξύ 128 και 192Kbps. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε κάτι καλύτερο.
Αυτό είναι και το μόνο αρνητικό του προγράμματος. Ωστόσο, το πιο πιθανό είναι ότι στα περισσότερα PC και τις φορητές συσκευές μας, να μην αισθανθούμε ότι έχουμε μέτρια ποιότητα ήχου.
Είναι καλή ιδέα να μην ορίσουμε στις ρυθμίσεις τον ρυθμό επεξεργασίας παραπάνω από τα 192Kbps. Το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να έχουμε μεγαλύτερα αρχεία, χωρίς να αποκτήσουμε καλύτερη ποιότητα.
Υπέρ..
Αυτοματοποιημένο κατέβασμα τραγουδιών από YouTube με ένα κλικ
Ταχύτατες μαζικές λήψεις playlist και κομματιών
Πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον
Αυτοματοποιημένη προσθήκη των URL χωρίς αντιγραφή και επικόλληση
Απεριόριστο και ταχύτατο κατέβασμα τραγουδιών από YouTube, που έχουν μεγάλη διάρκεια
Αυτόματη ανεύρεση εξώφυλλων των τραγουδιών (Artworks)
Δεν εμφανίζει καθόλου διαφημιστικά
Ενημερώνεται συνεχώς
Υποστηρίζει και άλλες υπηρεσίες όπως το SoundCloud και Dailymotion
Δυνατότητες για μετατροπή σε M4A και OGG
Διαθέτει δωρεάν και άλλα χρήσιμα εργαλεία σχετικά με τη μουσική, τα βίντεο, και τους στίχους.
Κατά..
Κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε μεσαία ποιότητα Mp3 έως και 192Kbps
Είναι νόμιμο το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube..
Αν δεν σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε επιχείρηση, κάνοντας αντίγραφα από τα τραγούδια και κατόπιν να τα μεταπωλούμε, τότε δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι ανησυχίας.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στη χώρα μας το κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube δεν είναι παράνομο, από τη στιγμή που γίνεται για καθαρά προσωπική μας χρήση.
Ωστόσο, ανάλογα με τη χώρα, αυτή η ενέργεια μπορεί να θεωρηθεί ως παράνομη.
Τα τραγούδια που μπορούμε να κατεβάσουμε απολύτως νόμιμα, είναι αυτά που ανήκουν στον δημόσιο τομέα και είναι απαλλαγμένα από δικαιώματα, ή έχουν την άδεια των Creative Commons.
Έτσι, αν ζούμε σε μια χώρα με αυστηρή νομοθεσία κατά της πειρατείας, όπως η Γερμανία ή η Ιαπωνία, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η χρήση ενός VPN, δωρεάν ή πληρωμένου, σίγουρα θα διασφαλίσει περαιτέρω την ανωνυμία μας.
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η λήψη τραγουδιών που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα μπορεί να οδηγήσει σε νομικά προβλήματα, και ίσως χρειαστεί να πληρωθούν βαριά πρόστιμα.
Κατεβάζετε συχνά τραγούδια απ' το YouTube..
Αναμφίβολα υπάρχουν δεκάδες online εργαλεία για το δωρεάν κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3. Ωστόσο, είδαμε τι συμβαίνει με την ποιότητα των κομματιών.
Εμείς βάσει της έρευνας και των δοκιμών καταλήξαμε μόνο σε δυο. Το Dirpy για την αληθινή ποιότητα ήχου, και το MediaHuman για τις δωρεάν απεριόριστες δυνατότητες του.
Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή μας διέφυγε κάποια άλλη υπηρεσία που δεν παραπλανά με upsample, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια. Σε επόμενη ανανέωση του οδηγού θα τη μελετήσουμε, και αν αξίζει θα την προσθέσουμε.

Μάρκος Στάμκος, Ιούλιος 2017



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκούλιαρη.. Αγία Κυριακή Κοζάνης.. Η καταγωγή μου.. Το χωριό  της Ρίγανης ...